Μενού Κλείσιμο

Συνέντευξη στο zarparadio.gr για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Βυζαντινής Αγιογραφίας


Συνομιλούμε σε  “Α’ Πληθυντικό Πρόσωπο” με τη Φιλόλογο – Δημοσιογράφο Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, στο Ραδιόφωνο www.zarparadio.gr
για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Βυζαντινής Αγιογραφίας που θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Συζητάμε για τον σκοπό και τη δομή του προγράμματος (το συνοπτικό θεωρητικό & το αναλυτικό πρακτικό μέρος ), τη δια ζώσης υλοποίησή του στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, τον τρόπο αξιολόγησης και υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την Πιστοποίηση επιμόρφωσης με υπογραφή από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Π.Κ. και βέβαια για τη μέριμνά μας να μεταφέρουμε στο σήμερα το “χρώμα και το άρωμα” της Βυζαντινής ζωγραφικής παράδοσης.
Δρ. Νίκος  Σπανουδάκης, Διευθυντής ΚΕΔΙΒΙΜ Πολυτεχνείου Κρήτης,
Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Σχολή  Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείου Κρήτης
Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη και διδάσκουσα της θεωρίας της Βυζαντινής τέχνης
Ιστορικός της τέχνης (PhD, Université Bordeaux Montaigne). Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο: “Ιστορία της Τέχνης με έμφαση στη Νεοελληνική ζωγραφική”.
Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Διδάσκουσα Βυζαντινής ζωγραφικής, Αγιογράφος -Υπεύθυνη Εργαστηρίου Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ)