Μενού Κλείσιμο

Exhibition call for artists. Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection. Εικαστικός ψηφιακός σχεδιασμός αποτυπωμένος σε ύφασμα.

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, (σε πρώτη φάση), το Καλοκαίρι 2021, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση με έργο που συνδυάζει τη χρήση υφάσματος.

Η αρχική ιδέα (concept) της έκθεσης είναι η ανάδειξη του διαλόγου των έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με τα εκθέματα της συλλογής Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection, η δημιουργία γεφυρών συνεργασίας και η εμπειρία της δημιουργικής καλλιτεχνικής ζύμωσης.

Τα πρωτότυπα έργα θα πρέπει να “συνδιαλέγονται” με τις θεματικές της συλλογής Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection, ήτοι:

  • Τόπος, Παρουσία, Ταξίδια (με έμφαση στη βιωματική & υποκειμενική πρόσληψη της εμπειρίας του ταξιδιού)
  • Κρητική μυθολογία και Φύση. (Ημιπαραστατικές και Αφαιρετικές προσεγγίσεις).
  • Το χρώμα ως “αίσθημα” (ως μέσο έκφρασης μιας ψυχικής εντύπωσης & υποκειμενικής εμπειρίας).
  • Υπαρξιακοί & κοινωνικοί στοχασμοί (για την οντότητα, την κρίση, τον έρωτα, την αγάπη, τον φόβο του θανάτου & της αρρώστιας, τον πόνο της απώλειας & του χωρισμού, την αγωνία της ταυτότητας, την ελευθερία, την σκιά του ρατσισμού, τη μετανάστευση, τη μοναχικότητα, την αξία του διαλόγου).

Οι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έργο έκαστος (maximum 21 καλλιτέχνες). Οι ενδιαφερόμενοι εντός Ελλάδας καλλιτέχνες καλούνται να στείλουν απαντητικό email στο yiannisstath@gmail.com (προθεσμία έως 24- 09-2020), αναφέροντας τη θεματική της επιλογής τους.

Την έκθεση επιμελούνται:

Δρ. Αλεξανδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός Τέχνης, Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) Σχολή ΑΡ.ΜΗΧ. Πολυτεχνείο Κρήτης, και Μαρία Δρακάκη, Msc Πολιτιστική Διαχείριση- Υπ. Δρ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Με τιμή,
Ιωάννης Σταθογιάννης

ΜΑ- Art and Design(Animation)
BA(Hons)Fine Arts-Time and Digital Media www.greekpillows.gr

Lecturer in Ιnteractive Media and Graphic Design Visual Communication Department. Raffles Education Corporation,GZ China (2006 -2008)